W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Szczegółowe informacje znajdują się w POLITYCE PRYWATNOŚCI I WYKORZYSTYWANIA PLIKÓW COOKIES. OK, rozumiem
MaxMaster
    
Teraz jesteś w: FirmaRODO i Polityka prywatności

Klauzula informacyjna (RODO)

W związku z obowiązkiem wynikającym z art. 13-14 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46 WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (dalej: RODO) informujemy, iż:

1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Platinum Oil Wielkopolskie Centrum Dystrybucji S.A. (dalej: Administrator) z siedzibą w Baranowie, przy ul. Budowlanych 3-5, Przeźmierowo (62-081)NIP 777 15 95 696, KRS 0000096096, tel. + 48 61 816 26 00; fax. +48 61 816 26 01; email: sekretariat@platinumoil.pl

2. Z naszym inspektorem ochrony danych osobowych można się skontaktować przy pomocy adresu
e-mail:
cezary.sadowski@rodo.pl.

3. Platinum Oil przetwarza Państwa dane osobowe w celu:

a) prowadzenia rekrutacji pracowników i wykonywania obowiązków związanych z umowami o pracę, na podstawie art. 6 ust. 1 lit b RODO,

b) współpracy z kontrahentami, w tym realizacji złożonych zamówień na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b RODO,

c) nadzorowania ruchu osobowego i kołowego na terenie działalności prowadzonej przez Administratora, monitoring wizyjny - na podstawie art. 6 ust.1 lit. f RODO,

d) reklamy, sprzedaży i obsługi reklamacyjnej wytwarzanych produktów – na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a RODO,

e) prowadzenia szkoleń dla klientów i kontrahentów - na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a RODO,

f) prowadzenie konkursów dla konsumentów, udzielanie odpowiedzi na zapytania kierowane do Administratora za pomocą formularzy na stronie www, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a RODO,

g) monitorowania pojazdów służbowych – na podstawie art. 6 ust. 1 lit a i f RODO,

h) realizacji celów wynikających z prawie uzasadnionego interesu Administratora tj. ustalenie, dochodzenie lub obrona roszczeń, zgodnie z art. 6 ust. 1 li. f. RODO

i) wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na Administratorze, zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. c RODO;

4. Administrator przekazuje przetwarzane dane osobowe innym podmiotom będącym uprawnionymi organami publicznymi, jednostkami lub innymi podmiotami, które mogą otrzymywać dane w celu wypełniania ciążących na nich obowiązków prawnych, a którym Administrator jest zobowiązany udostępnić dane osobowe na podstawie powszechnie obowiązujących przepisów prawa. Administrator przekazuje również dane osobowe podmiotom, które świadczą na jego rzecz usługi, w szczególności usługi w zakresie prawnym, informatycznym, ubezpieczeniowym, bezpieczeństwa i ochrony osób i mienia.

5. Osoby przekazujące nam dane osobowe mają prawo do: wglądu, przeniesienia, sprostowania, usunięcia swoich danych osobowych lub ograniczenia ich przetwarzania, a także do wniesienia sprzeciwu wobec ich przetwarzania oraz przenoszenia danych (jeżeli będzie to możliwe).
W przypadku kiedy podstawą przetwarzania danych osobowych będzie Państwa zgoda, można ją wycofać w każdej chwili, tak łatwo, jak zgoda ta została udzielona.

6. Państwa dane osobowe będą przez nas przetwarzane nie dłużej niż wynika to z obowiązujących przepisów prawa lub nie dłużej niż to będzie niezbędne do należytej realizacji celów, w szczególności do czasu upływu terminu przedawnienia ewentualnych roszczeń wynikających z umowy lub ostatecznego zakończenia postępowań związanych z roszczeniami i uprawnieniami wynikającymi z umowy.

7. Państwa dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej.

8. W przypadku, kiedy Państwa dane będą podlegały automatycznemu przetwarzaniu (profilowaniu), o którym mowa w art. 22 ust. 1 i 4 RODO zostaną Państwo poproszeni o wyrażenie na to dodatkowej zgody.

 

9. Jeśli dopatrzą się Państwo naruszeń ze strony naszej firmy, co do bezpieczeństwa przetwarzania danych osobowych, istnieje możliwość wniesienia skargi do organu nadzorczego, którym jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa.


Polityka prywatności

POLITYKA PRYWATNOŚCI I WYKORZYSTYWANIA PLIKÓW COOKIES
W SERWISIE INTERNETOWYM WWW.PLATINUMOIL.EU

Postanowienia ogólne
§ 1.

  1. Polityka prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie internetowym WWW.PLATINUMOIL.PL (dalej: „Polityka”) została stworzona i przyjęta przez Platinum Oil Wielkopolskie Centrum Dystrybucji S.A.
  2. Terminy użyte w Polityce oznaczają:
    1. Serwis: serwis internetowy WWW.PLATINUMOIL.PL;
    2. Użytkownik: podmiot korzystający z publicznie dostępnego Serwisu;
    3. Właściciel: Platinum Oil Wielkopolskie Centrum Dystrybucji S.A., Budowlanych 3-5, Baranowo, 62-081 Przeźmierowo, NIP: 7771595696;
    4. Cookies: pliki tekstowe, wysyłane przez Serwis i zapisywane na urządzeniu końcowym Użytkownika, z którego Użytkownik korzysta podczas przeglądania stron internetowych. Pliki zawierają informacje niezbędne do prawidłowego funkcjonowania Serwisu. Cookies najczęściej zawierają nazwę domeny serwisu internetowego, z którego pochodzą, czas ich przechowywania na urządzeniu końcowym oraz numer;
  3. Celem Polityki jest w szczególności:
    1. udzielenie Użytkownikom informacji dotyczących wykorzystywania Cookies w Serwisie, wymaganych przez przepisy prawa, w tym Prawa telekomunikacyjnego;
    2. zapewnienie Użytkownikom ochrony prywatności w zakresie odpowiadającym standardom i wymogom określonym w obowiązujących przepisach prawnych.
  4. Właściciel ogranicza zbieranie i wykorzystywanie informacji dotyczących Użytkowników do niezbędnego minimum, wymaganego do świadczenia na ich rzecz usług.
  5. W celu uzyskania pełnego dostępu poprzez Serwis do treści i usług oferowanych przez Właściciela, wskazane jest zaakceptowanie zasad wynikających z Polityki.
  6. Zastosowanie mają m.in. następujące przepisy prawa:
    1. ustawa z dnia 16 lipca 2004 roku Prawo telekomunikacyjne (Dz. U. 2017.1907 t.j. ze zm.);
    2. ustawa z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. 2017.1219 t.j. ze zm.);
    3. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz.U. L 119 z 4.5.2016) wraz z polskimi przepisami o ochronie danych osobowych.



Cookies
§ 2.

  1. Cookies identyfikuje Użytkownika, co pozwala na dopasowanie treści witryny, z której korzysta, do jego potrzeb. Zapamiętując jego preferencje, umożliwia odpowiednie dopasowanie skierowanych do niego treści, w tym reklam. Właściciel stosuje Cookies, aby zagwarantować odpowiedni standard wygody Serwisu, a zebrane dane są wykorzystywane jedynie wewnątrz firmy w celu optymalizacji działań.
  2. Cookies wykorzystywane są w celu:
    1. dostosowania zawartości Serwisu do preferencji Użytkownika;
    2. optymalizacji korzystania z Serwisu, w szczególności poprzez rozpoznawanie urządzenia końcowego Użytkownika,
    3. tworzenia statystyk,
    4. utrzymania sesji Użytkownika,
    5. dostarczania Użytkownikowi treści reklamowych.
  3. Cookies mogą być zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu.
  4. Zebrane dane służą do monitorowania i sprawdzenia, w jaki sposób Użytkownicy korzystają z Serwisu, aby usprawniać funkcjonowanie Serwisu zapewniając bardziej efektywną i bezproblemową nawigację.
  5. Należy pamiętać, że w niektórych przypadkach, niezależnych od Właściciela, oprogramowanie zainstalowane przez Użytkownika na urządzeniu końcowym, służące do przeglądania stron internetowych (np. przeglądarka internetowa) wprowadza domyślne przechowywanie Cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących Cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione między innymi w taki sposób, aby blokować automatyczną ustawienia Cookies bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu końcowym Użytkownika. Informacje szczegółowe w tym zakresie dostępne są w ustawieniach i instrukcjach dotyczących oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  6. Użytkownik w każdej chwili ma możliwość wyłączenia lub przywrócenia opcji gromadzenia cookies poprzez zmianę ustawień w przeglądarce internetowej.
  7. Zmiana ustawień stanowi wyrażenie sprzeciwu, który w przyszłości może spowodować utrudnienia w korzystaniu z Serwisu. Całkowite wyłączenie opcji przyjmowania Cookies nie będzie oznaczać braku możliwości przeglądania treści zamieszczanych w Serwisie z zastrzeżeniem tych, do których dostęp wymaga logowania.
  8. Niedokonanie zmiany ustawień oznacza, że dane będą zamieszczone w urządzeniu końcowym Użytkownika (korzystanie z Serwisu będzie powodować automatyczne zamieszczanie Cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika).
  9. Przechowywane dane zamieszczone w urządzeniu końcowym Użytkownika nie powodują zmian konfiguracyjnych w urządzeniu końcowym Użytkownika lub oprogramowaniu zainstalowanym w tym urządzeniu.
  10. Informacje dotyczące Cookies mają zastosowanie również do innych podobnych technologii stosowanych w ramach Serwisu.

Postanowienia końcowe
§ 4.

  1. Polityka została przyjęta na mocy zarządzenia Właściciela i wchodzi w życie z dniem 25-05-2018 roku. Zmiana treści Polityki może nastąpić w takim samym trybie.
  2. Wszelkie odstępstwa od Polityki wymagają formy pisemnej pod rygorem nieważności.
  3. Prawem właściwym dla Polityki jest prawo Rzeczypospolitej Polskiej.
  4. W sprawach nie uregulowanych w Polityce stosuje się odpowiednie przepisy prawa.


akcesoria samochodowe, zapachy, oleje, kosmetyki samochodowe, płyny, smary, Platinum

Platinum Oil Wielkopolskie Centrum Dystrybucji S.A. już od 2000 roku funkcjonuje na rynku oferując swoje produkty sklepom i hurtowniom motoryzacyjnym, warsztatom i serwisom samochodowym, zakładom przemysłowym oraz bazom transportowym i rolnictwu. Przez okres naszej działalności udało nam się zdobyć doświadczenie i umiejętności pozwalające nam na stanie się jednym z liderów na rynku produktów dla motoryzacji.

W swojej ofercie posiadamy oleje samochodowe, hydrauliczne i przemysłowe smary (zarówno produkcji Orlen Oil jak również innych znanych marek), a także akcesoria samochodowe. Od 2006 roku w nasza oferta została poszerzona o kosmetyki dla samochodów( płyny do spryskiwaczy, zapachy, szampony samochodowe itp.) i płyny eksploatacyjne. Nasze produkty są odpowiedzią na nieustannie zmieniające się potrzeby klientów.

W Platinum Oil zdajemy sobie sprawę z tego, że rynek motoryzacyjny bardo szybko się zmienia. Nowe rozwiązania technologiczne często mają odmienne potrzeby odnośnie płynów eksploatacyjnych i akcesoriów. To właśnie, dlatego stale monitorujemy rynek, aby móc w natychmiastowy sposób reagować na zapotrzebowanie naszych klientów. Cały czas udoskonalamy nasze oleje smary i płyny, aby zaspokajały potrzeby w najlepszy sposób.

Posiadamy wysoce wykwalifikowany personel oferujący fachową poradę techniczną, sprawną i szybką obsługę, serwis oraz dostawy na adres wskazany przez klienta. Nieustannie przeprowadzamy szkolenia dla pracowników i klientów na temat oferowanych produktów, zmieniających się trendów oraz nowości na rynku.

Działania spółki prowadzone są w oparciu o Zintegrowany System Zarządzania spełniający normy ISO 9001:2001 oraz ISO 14001:2005. Dzięki temu możemy zaoferować produkty najwyższej jakości przy jednoczesnej trosce o środowisko naturalne. Zachęcamy do zapoznania się z naszą ofertą.